Blog


Proiect imobiliar controversat: Un bloc cu 5 etaje ar putea apărea pe Aleea Modrogan, lângă o clădire monument istoric

19 Iunie 2018

Un bloc cu 5 etaje și o înălțime de 30 metri ar putea apărea pe Aleea Modrogan 1, lângă o clădire monument istoric - vila Filipescu-Brâncoveanu - și în zona protejată Filipescu, în locul fostelor sere ale imobilului. Proiectul a fost discutat la ultima ședință a Comisiei Tehnice de Urbanism de pe lângă Primăria Capitalei, iar Roxana Wring, consilier general, spune că membrii Comisiei și-au dat acordul pentru emiterea avizului de oportunitate, primul pas pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal care ar permite edificarea construcției. Planul urbanistic Zonal este realizat de unul dintre membrii Comisiei de Urbanism, Dan Șerban.

Continuați să citiți


Legea care prelungeşte cu cinci ani HAOSUL imobiliar pentru jumătate din România. Portiţă de scăpare pentru Firea

19 Iunie 2018

Guvernul a pregătit o lege care permite primăriilor a căror Planuri Urbanistice Generale expiră anul acesta, adică aproape jumătate din total, să le mai prelungească termenul de valabilitate până în 2023. Primarul General al Bucureştiului, Gabriela Firea, a anunţat în repetate rânduri că va actualiza anul acesta planul vechi de 18 ani, însă arhitecţii sunt sceptici. Noua lege aduce şi alte schimbări vitale pentru urbanism.

Continuați să citiți


31.05.2018 Primăria Capitalei a actualizat lista clădirilor cu risc seismic din Bucureşti

13 Iunie 2018

Listele imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic actualizate la 31.05.2018.

Continuați să citiți


Cum va arăta Avalon Estate, ansamblul rezidențial dedicat profesioniștilor care lucrează în zona de nord a Capitalei

12 Iunie 2018

Un nou ansamblu rezidențial cu vile, townhouse-uri și apartamente dedicate familiilor tinere, cuplurilor și profesioniștilor care lucrează în nordul Capitalei va fi dezvoltat, până în 2024, în Pipera.

Continuați să citiți


Moştenitorii încep să obţină gratuit succesiunea. Sute de mii îşi aşteaptă rândul

11 Iunie 2018

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a cheltuit mai puţin de 1% din bugetul destinat decontării dezbaterilor succesorale pentru moştenitorii care au trecut prin procesul de cadastrare. Doar 140 de români au obţinut gratuit actele de moştenitor, deşi agenţia are bani pentru sute de mii de cazuri.

Continuați să citiți


Cum folosești corect platforma Instagram atunci când ești agent imobiliar? Sfaturile șefului celei mai mari companii de training din real estate

9 Iunie 2018

Instagram este una dintre cele mai populare rețele sociale la nivel mondial, serviciul online de photo-sharing și video-sharing având circa 800 de milioane de utilizatori activi lunar. Din martie, Instagram a depășit pragul total de 1 milion de utilizatori și în România. Aproape 1,5 milioane de fotografii și peste 99.000 de video-uri au fost postate de români pe această platformă doar pe parcursul acelei luni.

Continuați să citiți


Smart interventions for Branding Pipera

9 Iunie 2018

Ambasada Olandei organizeaza marti, 12 iunie, cea de-a doua editie a Business Neighborhood Initiative - SMART INTERVENTIONS FOR BRANDING PIPERA.

Continuați să citiți


Calculator taxe notariale contracte vânzare-cumpărare (2018)

8 Iunie 2018

Calculatorul de taxe notariale1 calculează toate costurile încheierii unui contract de vânzare-cumpărare a unui bun imobil (apartament, garsonieră, casă sau teren) prin notariat

Continuați să citiți


Evoluția comportamentului cumpărătorilor de apartamente de la ultima criză

7 Iunie 2018

Ne aflăm la 10 ani de la prima criză imobiliară din România care a schimbat radical comportamentul participanților din piața imobiliară. Atunci, cumpărătorii erau preocupați de prețul și structura apartamentelor, aveau o încredere exagerată în promisiunile dezvoltatorilor imobiliari și nu luau în considerare potențialele riscuri ale proiectelor. O mare parte dintre clienții de azi păstrează temeri bazate pe experiențe care au existat în timpul crizei. Acum, aceștia sunt mult mai informați, rezervați și atenți la detalii: se consultă cu specialiști, studiază domeniul imobiliar, solicită analize de tip due diligence a documentelor de proprietateși analizează cu atenție ante-contractele de vânzare-cumpărare.

Continuați să citițiUnirii View, cea mai înaltă clădire modernă din centrul Bucureştiului, prinde contur

6 Iunie 2018

Unirii View, proiectul de birouri amplasat la doar cinci minute de Piaţa Unirii din Bucureşti, va fi finalizat în vara anului 2018, va avea 19 etaje şi o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 17.500 de metri pătraţi. Clădirea este amplasată pe bulevardul Corneliu Coposu şi va avea 19 etaje supraterane: parterul, 17 etaje pentru birouri şi ultimul etaj tehnic, plus o parcare subterană generoasă împărţită pe trei niveluri. Cu o înălţime care va atinge 73 de metri, Unirii View va reprezenta şi cea mai vizibilă clădire din centrul Capitalei

Continuați să citiți


Daramis, intrat in Romania prin achizitia ansamblului de locuinte Vita Bella Residence, a pus ochii pe mai multe proiecte de spatii de birouri: Avem capital propriu de 20 mil. euro pentru fiecare achizitie

1 Iunie 2018

Daramis, intrat in Romania prin achizitia ansamblului de locuinte Vita Bella Residence, a pus ochii pe mai multe proiecte de spatii de birouri: Avem capital propriu de 20 mil. euro pentru fiecare achizitie Daramis, grup imobiliar ceh cu finantatori israelieni, a investit suma de 12 milioane de euro in achizitia, de la Raiffeisen Bank, si re-dezvoltarea unui proiect rezidential situat in zona Pipera din Capitala. Aflat in insolventa de cativa ani, ansamblul de locuinte fusese dezvoltat de catre Plus Development, societate cu capital turcesc, in 2007. Martin Vachek, managing director in cadrul Daramis, spune ca ritmul de vanzare este de 10 apartamente pe luna, iar compania are in vedere noi investitii, inclusiv pe segmentul de spatii de birouri, in Romania cu un buget per proiect de 20 milioane de euro.

Continuați să citiți


Doar jumatate din oferta de apartamente noi respecta suprafata utila minima prevazuta de Legea Locuintei

1 Iunie 2018

Studiu Calitatea Locuintelor Noi Bucuresti Aproape jumatate (42%) dintre apartamentele din cadrul a 37 de ansambluri rezidentiale din Bucuresti aflate la vanzare nu respecta toate prevederile Legii Locuintei nr. 114/1996, conform unui studiu privind calitatea locuintelor noi din Capitala si din imprejurimi, realizat de Studio Interrobang. Doar 5 ansambluri rezidentiale ar avea toate suprafetele apartamentelor in conformitate cu prevederile acesteia. Cele mai mari probleme apar in cazul garsonierelor si al apartamentelor de doua camere, unde 70.2%, respectiv 57.9% dintre compartimentari nu respecta suprafetele minime.

Continuați să citiți